Diabetici

Een gevolg voor mensen met diabetes is dat het gevoel en/of het zicht afneemt. Hierdoor is het mogelijk dat pijnlocaties aan de voet niet worden opgemerkt. Een regelmatige behandeling door een speciaal hiervoor opgeleide pedicure kan ernstige problemen voorkomen.

Reuma

Aangezien mensen met reuma niet alleen last krijgen van de voeten, maar vaak ook van de handen, wordt de voetverzorging soms een probleem. Mensen die niet meer hun eigen nagels kunnen knippen en hun voeten niet meer goed kunnen verzorgen, dienen dit te laten doen door een gespecialiseerde pedicure.

Nagelbeugel techniek

Een nagelbeugel wordt gebruikt voor het corrigeren en herstellen van alle vormen van ingroeiende nagels. De nagelbeugel kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld pijnlijke ingroeiende nagel of likdoorn in de nagelwal. Daarnaast is het zeer geschikt voor een cosmetische correctie van misvormde nagels. Podofix is een nagelbeugel, die op de nagel wordt geplakt. Door een lusje op de beugel aan te draaien, komt er spanning op de uiteinden van de beugel te staan. Deze spanning zorgt ervoor dat tijdens het groeien van je nagel de zijkanten 'omhoog getrokken' worden. Als de beugel eenmaal is bevestigd groeit deze met de nagel mee en na verloop van tijd groeit hij eraf. In sommige gevallen is het noodzakelijk deze behandeling enige malen te herhalen.